Paul Green schoenen: geweldige prijs en kwaliteit

Schoenen maken de man. Of de vrouw. Hoe dan ook: voor veel mensen die iets geven om kleding of mode, zijn schoenen van groot belang. Het ziet er natuurlijk ook een beetje raar uit als je mooie, modieuze kleding draagt en daaronder een vertrapt paar gympen. Vandaag kijken we in de wekelijkse column van Borgers Mode naar schoenen met de beste prijs kwaliteit verhouding. Wat blijkt? Paul Green schoenen komen het beste uit de bus.

Opzet van het onderzoek

Om tot een goed overzicht te komen van de beste prijs kwaliteit verhouding van schoenen, is het van belang om een soort voorschifting te maken. Het is namelijk onmogelijk om alle, verschillende schoenenmerken mee te nemen in een onderzoek. Hebt u enig idee hoeveel schoenenmerken er wereldwijd te vinden zijn? Dat zijn er zeker een paar duizend. De eerste stap in het onderzoek was dus de schoenenmerken te selecteren die het populairst zijn. U kunt daarbij denken aan schoeisel van de sportmerken (Nike, Adidas of Puma), maar ook aan schoenen van de grote kledingmerken. Denk hierbij aan stappers van bijvoorbeeld Hugo Boss, Armani, Diesel, Paul Green schoenen en G Star.

De volgende stap

Na het selecteren van de schoenenmerken hebben we een uitgebreide analyse losgelaten op de (gemiddelde) prijslijsten van alle, geselecteerde merken. Daarbij valt overigens ook wel iets op: sommige merken zijn bij aanbieder A soms wel honderd euro goedkoper dan bij aanbieder B. Een gigantisch verschil natuurlijk op een paar schoenen.

Kwaliteit van schoenen

De volgende stap: het bepalen van de kwaliteit van schoenen. Dat is natuurlijk lastiger, omdat de kwaliteit afhangt van enkele factoren. Onze methode leggen we in een volgende blog uit, maar feit is dat Paul Green schoenen uiteindelijk het beste scoren qua prijs kwaliteit verhouding. Dat zegt dus niet dat Paul Green schoenen ook de goedkoopste schoenen zijn.