De revival van de zilveren armband

Lange tijd gold voor vrouwen dat zij de armband zagen als een sieraad die wat minder van deze tijd was. Maar gelukkig (ja, ik ben een echte fan van armbanden) zien we in het laatste decennium weer dat steeds meer jonge vrouwen armbanden kopen. Vooral de zilveren armband lijkt bezig aan een revival. Borgers Mode kijkt naar deze nieuwe trend.

Zilveren armband

Een zilveren armband was dus lange tijd even wat minder populair. Op zich vreemd, omdat sieraden in heel veel gevallen van generatie op generatie worden overgedragen en het is dan gebruikelijk dat sieraden door bijvoorbeeld de dochter gedragen worden. Aan de andere kant kan dit ook wel weer een argument zijn voor het gegeven dat bijvoorbeeld de zilveren armband even niet gedragen werd. Het is namelijk zo dat een armband van een oma echt uit de tijd kan zijn, omdat deze nou eenmaal niet modern is.

Revival

Maar de zilveren armband is dus weer terug op de markt. Wat opvalt is dat vooral jonge meiden de zilveren armband weer vaker aan de pols hebben hangen. Een ander opvallend verschijnsel? In de meeste gevallen is het zo dat het gaat om een nieuwe armband van zilver. Niet een erfstuk, maar een armband die in de winkel of bij de juwelier is aangeschaft.

Geen erfstuk

Het jammere van dit laatste gegeven, dat steeds meer jonge vrouwen zilveren armbanden dragen, maar dat deze zilveren armbanden geen erfstukken zijn, is dat de kans groot is dat ze niet worden doorgegeven naar een volgende generatie. Jonge vrouwen kiezen gemiddeld genomen voor de goedkoopste variant zilver. Dit zorgt er misschien ook nog eens voor dat de noodzaak om de zilveren armband door te geven naar een van de dochters niet zo groot is. Jammer maar helaas, de revival van de zilveren armband lijkt van korte duur.