Carnaval komt er weer aan

Als je in het zuiden van Nederland woont, ga je vast en zeker eind deze maand ook Carnaval vieren. Maar ook mensen uit andere delen van Nederland reizen speciaal af om een beetje van dit gekke feest mee te krijgen. Carnaval staat bekend om het verkleden. De vraag “wat word jij met Carnaval?” is daarom een vaak gestelde vraag in de weken voor Carnaval. Veel mensen pakken helemaal uit tijdens dit verkleedfeest en schaffen dan ook een leuk carnavalskostuum aan. Ook de optochten tijdens Carnaval zijn een echte trekpleister. Het is altijd een feest om te zien hoe iedereen zich dit jaar weer verkleed heeft en welke mooie praalwagens ze daarbij gebouwd hebben.

De betekenis van Carnaval

Oorspronkelijk was Carnaval een rooms-katholiek eetfestijn. Het was de laatste mogelijkheid om helemaal los te gaan voordat de vastentijd aanbrak. Na Carnaval zijn het namelijk nog 40 dagen tot aan Pasen. In deze tijden werd er door de mensen gevast. Geen vlees, geen snoep en geen alcohol. Alleen het noodzakelijke werd gegeten. Tegenwoordig zullen er niet veel mensen zijn die zich hier nog aan houden. Mensen genieten alleen van de goede dingen van Carnaval, namelijk vier of vijf dagen helemaal los gaan waarbij veel alcohol genuttigd wordt. De vastentijd die hierna hoort te volgen wordt door de meesten overgeslagen, alhoewel veel mensen de komende tijd vast even geen alcohol meer kunnen zien!

Carnavalskleding kopen

Zoals we eerder noemden, is Carnaval een verkleedfeest. Je kunt het zo gek niet bedenken of mensen trekken het aan met Carnaval. Ieder jaar worden er ook weer veel nieuwe kostuums gemaakt. Vaak hebben de nieuwe carnavalskostuums betrekking op actuele gebeurtenissen. Ook in optochten zie je vaak dat mensen met bijvoorbeeld tekstborden op een ludieke manier verwijzen naar actualiteiten. Wanneer je een carnavalskostuum gaat kopen, kun je dit heel gemakkelijk online doen. In de carnavalswinkels word je in de tijd voor Carnaval meestal gek van de chaos en drukte. In een webshop kun je dan lekker op je gemak een leuk kostuum uitzoeken. Een goede webshop met carnavalskleding is Feestcenter.nl. De carnavalskleding van Feestcenter is altijd direct uit voorraad leverbaar. Bovendien is deze kleding ook nog eens aantrekkelijk geprijsd. Ben je nog op zoek naar carnavalskleding, neem dan eens een kijkje in hun ruime aanbod.