Bestaat goedkope merkkleding?

Het staat volgens mij niet in de piramide van Maslow, maar toch is kleding een primaire levensbehoefte van Westerse mensen. Natuurlijk zijn er plaatsen op de wereld waar wat minder vraag naar kleding is, maar als we puur kijken naar delen van de wereld zoals Europa of de Verenigde Staten, zien we dat kleding bijna een vereiste is. Een nadeel van kleding is dat het, net als al het andere op de wereld, geld kost. Zeker merkkleding is over het algemeen prijzig. Borgers Mode is op zoek gegaan naar betaalbare merkkleding. Want naast onze eigen winkel zijn er genoeg plekken te vinden waar merkkleding te koop is tegen een goede prijs.

Focus op het internet

Wat voor ons eigen onderzoekje wel al duidelijk was, was dat we bij onze zoektocht naar betaalbare merkkleding eigenlijk alleen maar naar het internet hoefden te kijken. Er zijn namelijk geen winkels die merkkleding goedkoper de deur uit doen dan online winkels. Logisch, want in een webshop hoeft een ondernemer geen rekening te houden met kosten als huur. Natuurlijk moet een website gehost worden, maar die kosten wegen echt niet op tegen huurkosten of iets dergelijks.

Duizenden webshops

Onze tocht leidde langs duizenden adressen. We wisten uiteraard wel dat er heel veel webshops op het Nederlandse internet te vinden zijn, maar dat er zoveel aanbieders waren, hadden ook wij niet durven denken. Zo kwamen we op websites die gekoppeld zijn aan grote merken (de websites van bijvoorbeeld G Star, Replay en Hugo Boss), maar ook op sites van ondernemers die die kleding zelf inkopen. Neem bijvoorbeeld de goedkope merkkleding van kleren.com. Deze merkkleding is gemiddeld genomen tien euro goedkoper dan op andere adresjes, zelfs goedkoper dan de meeste webshops. We kunnen dus echt wel spreken van goedkope merkkleding van kleren.com. Zelf eens neuzen tussen de goedkope merkkleding van kleren.com of bij een andere webwinkel? Bekijk ons lijstje met goede adressen op de vorige pagina.