Alle lof voor Ibiza kleding

Modetrends zijn van alle tijden. En elke tijdperiode heeft weer een andere trend. De afgelopen jaren was wat strakkere zomerkleding bijvoorbeeld ‘in’, terwijl vandaag de dag juist wordt gekozen voor wat minder getailleerde kleding. In lijn met die laatste modetrend is Ibiza kleding misschien wel het beste voorbeeld. Hoe ziet Ibiza kleding er uit en wie dragen het? Borgers Mode kijkt vandaag naar alles rond deze Ibiza kleding.

 

We’re going to Ibiza

Voor mensen van mijn leeftijd (ik ben ouder dan twintig, maar weer jonger dan dertig) is de hit van de Vengaboys, een populaire band uit de jaren negentig, misschien wel één van de eerste kennismakingen met Ibiza. Deze Nederlandse band zong: ‘We’re going to Ibiza’, waardoor voor velen duidelijk werd dat het om een vakantiebestemming gaat. Inmiddels is voor vrijwel iedereen wel duidelijk wat Ibiza is. De populariteit van het Spaanse eiland nam de laatste jaren enorm toe en voor mensen uit Europa is Ibiza inmiddels één van de meest favoriete vakantiebestemmingen. En een plek die zo populair is, vraagt natuurlijk om zijn eigen mode.

 

Ibiza kleding

Want wat we de laatste jaren ook vaak zagen: mensen die naar Ibiza gaan, kleden zich op een speciale wijze. Vaak heel kleurrijk en met wat loszittende kleding. Vrouwen lopen bijvoorbeeld in wat minder strakke jurken of rokjes, terwijl de mannen kleding dragen die zich kenmerkt door herkenbaarheid. Of anders gezegd: kleding die in het oog springt. Ook de strandkleding die op Ibiza gedragen wordt is herkenbaar. Aan een bikini of broekje zitten bijvoorbeeld heel wat frutseltjes, van stof of ander materiaal.

 

Wie dragen deze kleding?

Als we kijken naar de mensen die deze kleding dragen, komen we tot de volgende conclusie. Mensen die naar Ibiza gaan, maar ook mensen die van de mode houden en graag meegaan met de tijd. Best grote groepen dus.